tisdag 6 februari 2018

Rädda gamla Karolinska

Nu får det väl ändå vara nog när det gäller Karolinska sjukhuset. Att det nya är rena lekstugan vad gäller penningrullning har ju framgått med all tydlighet i bl a DNs granskning. Att styrelsen får sitta kvar är helt obegripligt.
Men nu öppnar moderaterna & co för ny pengarullning. Gamla Karolinska ska säljas till någon miljardär som dessutom har kopplingar både till NKS och Boston Consulting Group (BCG). Som om inte jäv vore tillräckligt avskräckande, visar det sig ju att det gamla sjukhuset fortfarande behövs. Så fram till 2020 (det kommer att behövas efter det), ska landstinget, dvs vi skattebetalare, betala hundratals miljoner till den nya ägaren för att få fortsätta använda det gamla sjukhuset. Det är ju faktiskt helt perverst. Den 13 februari ska landstinget fatta beslut om försäljning. SD är vågmästare, såvida inte någon vettig i det borgerliga lägret tar sig samman och inser vad som pågår och röstar emot. Rädda gamla Karolinska!
Dessutom renoveras Södersjukhuset, med resultat att det blir färre vårdplatser där. Hur i hela friden tänker landstingsmajoriteten? Stockholm växer, men moderaterna & co verkar tro att de inflyttade alla är friska 25-35-åringar. Dessvärre kommer också de att bli gamla. Hur kan sjukvården få skötas på det här sättet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar