tisdag 16 januari 2018

Tänk på var du lägger din röst i landstingsvalet

Det moderatledda Stockholms landsting liknar alltmer ett svart hål. Här har den marknadsledda experimentlustan nått sin kulmen, framför allt med jätteskandalen Nya Karolinska. Här har politiker, sjukhusledning och konsulter blandat ihop sina roller till en enda sörja.Konsulter (Ringman Uggla från konsultgruppen BCG) går direkt från BCG till att bli produktionsdirektör (vad nu det är) på sjukhuset och handlar då upp sin förra arbetsgivare. Ett klart fall av jäv. Också mellan de styrande politikerna i landstinget och olika aktörer förekommer vänskapskorruption.
Övriga sjukhus går på knäna för att merparten av pengarna går till Nya Karolinska. Dessutom fick dessa ta över förlossningspatienter från nedlagda BB Sophia (som inte lönade sig tillräckligt).
Moderaterna fortsätter att prata om vikten av vårdval inom alla vårdområden, trots att det är uppenbart att något sådant inte finns i praktiken. Man kan t ex få föda barn i Finland om det vill sig illa.
På trafiksidan har vi fått den efterlängtade och dyra Citytunneln. Den skulle öka tågtrafiken för hårt prövade pendlare. Men istället får de stå på vissa av perrongerna och se hälften av tågen fara förbi. Idag backade Tamsons (moderat trafiklandstingsråd) från försöket med s k skip stop. Men fler tåg kommer inte att köra. Det klarar inte banorna uppenbarligen. Citytunneln har inte haft den effekt man utlovat från landstingets sida. Men biljettpriset höjer man gärna. Nu ännu en gång, trots alla brister. För landstingsskatten får ju inte höjas enligt den styrande borgerliga majoriteten.
Landstingsvalet kommer ofta i skymundan i valtider, då rikspolitiken tar det mesta utrymmet. Men om vi vill ha något annat än ett borgerligt landsting, som i flera mandatperioder ödelagt vården och misskött underhållet för landstingets tågtrafik, är det dags att rösta bort dem. Gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar