fredag 18 november 2011

Girighet skapar okunnighet

Lärare måste sluta ge glädjebetyg, ropar Jan Björklund, samtidigt som Metta Fjelkner på DN Debatt skriver att rektorer påverkar lärare att sätta just dessa glädjebetyg. Och tidigare i veckan läste vi att när prov rättas centralt kan ett MVG bli IG.
Jan Björklund vägrar fortfarande se att detta kommer sig av samma mekanismer som styr vinsterna i äldreomsorgen. Skolkoncerner som vill göra vinst måste ha något att konkurrera med och för att få del av skolpengen gäller att få så många elever som möjligt. Och därför måste skolan få gott rykte som en som ger höga betyg. Detta kan åtminstone en som gått i skolan på 60-talet räkna ut, men Jan Björklund kanske är yngre än så.
Denna exceptionella blindhet för orsak och verkan kommer snart att leda till att en hel generation skolelever går förlorad (ja, inte de som lever i innerstadsghettot kanske). Och nu hörde vi på Rapport igår att det ska bli färre gymnasielärare för det ska sparas. Varför i hela friden ska det sparas just i de verksamheter som rör barn och gamla?
Hur länge ska barn behöva växa upp i girighetens samhälle och gamla dö en ovärdig död? Ställ den förbannade regeringen mot väggen någon gång!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar