fredag 21 oktober 2011

Välfärd á la Reinfeldt

Man storknar snart över Fredrik Reinfeldts självbelåtenhet, där han uppblåst står och häver ur sig socialdemokratisk retorik samtidigt som klyftorna ökar, korruptionen sprider sig i den privatiserade offentliga sektorn och arbetslösheten stiger.
Och nu försöker moderaterna också föra till torgs att de alltid stått bakom den svenska välfärdsmodellen med små inkomstskillnader, jämställdhet och kampen för frihet och demokrati i t ex Sydafrika. Det är så magstarkt att man får just ont i magen. Och man litar till människors okunnighet och historielöshet. Historieförfalskning, säger socialdemokraterna hjälplöst.
Men moderaterna går oblygt fram med att det är de som alltid stått för den svenska välfärden. T o m näringslivet kallas nu för särintresse av den pompöse Reinfeldt.
Bakom allt detta står en man som inte står en gammal tysk kollega efter - propagandaminister Per Schlingman. I senaste numret av Fokus beskrivs hans insatser för att omskapa Sverigebilden utomlands så att den ska förknippas med moderaterna istället för socialdemokraterna. Och när utlandet talar om det moderatstyrda Sverige i positiva ordalag ska även vi på hemmaplan bli imponerade och köpa den politiska Sverigebilden (han kallar den t o m för det.)
Men Schlingman odlar bara myten om Sverige. Vi som lever här ser ju att den bild moderaterna målar upp inte stämmer med verkligheten. Tvärtom avlägsnar vi oss alltmer från det jämlika samhälle som Reinfeldt målar upp. Ska svenskarna låta sig hjärntvättas eller ska också oppositionen hitta en story värd att berätta när nu moderaterna har snott deras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar