onsdag 21 september 2011

Vilken fredsprocess?

Det är ju sorgligt att se och höra Bildt och Reinfeldt tala om att en medlemsansökan till FN från Palestina skulle störa fredsprocessen. Det har ju inte förekommit någon fredsprocess på flera år.
- Det viktiga är att det inte blir någon konfrontation mellan USA och Palestina nu när länderna i arabvärlden befinner sig i, försiktigt uttryckt, ett formativt stadium. Det tror jag inte vore bra för någon - och det ligger heller inte i USAs intresse, säger Carl Bildt.
Och det som inte är bra för USA är ju inte heller bra för Sverige enligt vår regering. Huruvida det är bra för Palestina är ointressant.
Hela tiden talas om att palestinierna ska vänta, medan deras land mer och mer övertas av israeler. Det är beklämmande att se att vår regering, som alltid använder så stora ord om demokrati och mänskliga rättigheter, helt bortser från dessa när det gäller apartheidstaten Israel och USA vars rättsväsen mest påminner om det medeltida "öga för öga..." och som för ett olagligt krig i ett annat av Mellanösterns länder.
Ännu ett område där regeringens trovärdighet sjunker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar