tisdag 13 september 2011

Inkomstpröva samhällsservice

Några moderater har förstått principen om progressivitet. De hävdar att det är orättvist att låginkomsttagare betalar samma summa i TV-licens som höginkomsttagare. M a o; det är dyrare att ha TV för människor med lägre lön.
Om de nu kunde upplysa sitt parti om att denna princip gäller alla kostnader. För moderaterna vill ju att vi ska köpa alla tjänster från privata utförare. Det är väl en tidsfråga när skattepengarna inte längre räcker för att ösa ut över kreti och pleti som startat skolor och vårdcentraler (man vill ju också sälja ut statens företag så var ska pengarna komma från till slut och ju rikare du är desto fler avdrag kan du göra). Då kommer det att börja kosta på allvar. Redan idag har många inte råd att gå till tandläkaren eller ta ut sina mediciner.
Samhällsservice borde vara inkomstprövad. Istället för att hitta på en massa småavdrag på tjänster som städhjälp och restauranger eller för välgörenhet, borde man se till att alla har råd att vid behov ta del av samhällstjänsterna.
Men det skulle ju inte gynna moderaternas målgrupp så det lär vi väl inte se något av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar