onsdag 23 februari 2011

Reklamfritt SVT konkurrensfördel

Moderaterna förnekar sig aldrig. Kulturministern vill att SVT slutar sända sport och underhållning. De förstör konkurrensen med de andra TV-kanalerna menar hon. Men SVTs största konkurrensfördel är reklamfria sändningar.
Det är tveksamt om alla de som skrek om att vi skulle få bättre program med reklam-TV håller med idag. Inget program blir bättre av att bli upphackat till oigenkännlighet av ofta korkade reklamsnuttar (det finns undantag) som upprepas i det oändliga. Man kan ju inte värja sig heller, man måste antingen titta eller göra något annat, vilket för min del alltid slutar med att jag helt avbryter tittandet på programmet.
Moderaterna talar ju så ofta om valfrihet, men för oss som inte står ut med ständiga avbrott utan vill följa en serie, film eller diskussion för vad den är, är SVT räddningen. Skulle t ex aldrig titta på den utmärkta danska serien "Borgen" om den gick i en reklamkanal.
Tyvärr missar man en del bra filmer på detta sätt. Men just drama är det som funkar allra sämst med reklamavbrott. Försökte se "The shining" en gång i en sådan kanal för att jag inte sett den förr och den skulle ju vara den värsta av skräckfilmer. Men ingen kuslig stämning hann byggas upp innan en glad eller hurtig röst kom in och började tala om byggmaterial eller barnblöjor.
Så kämpa emot kulturministerns idiotiska idé alla ni som vill njuta av en film eller annat program i sin helhet utan störande avbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar