lördag 11 december 2010

Fascistoida Försäkringskassan

AB skriver idag om en man som är multisjuk, sitter i rullstol, har endast ledsyn och går i dialys 20 timmar i veckan. Han ska nu utförsäkras. Motiveringen är att han kan bli bättre - om han får en ny njure. Han har hittills väntat i tre år på detta.
Men Försäkringskassan kan inte vänta - trots att de uppenbarligen inser att han inte kan bli bättre förrän han fått en ny njure. Mannen ska i arbetsintroduktion nu och dessutom sänks hans ersättning under den tiden.
Fråga: Vem anställer den här mannen, när man kan få en högutbildad arbetslös 25-åring, som inte heller får jobb?
Reglerna för Försäkringskassan är rent fascistoida och myndigheten borde anmälas till Europadomstolen.
Hur kan vi tillåta detta i Sverige idag?

2 kommentarer:

  1. Visst är det horribla regler som Försäkringskassan har. Men det är ju faktiskt inte dom som bestämt reglerna. Det har de politiker som vi väljare valt gjort. Jag har jobbat mer än 30 år på Försäkringskassan (men har lyckligtvis slutat) men jag vet att de flesta som jobbar där mår dåligt även dom. Men man kan inte sitta och jobba på en myndighet och besluta enligt egna lagar utan måste följa de som bestämts. Det finns mycket att kritisera Försäkringskassan för. Och det har jag tydligen gjort för mycket eftersom jag i stort sett "svartlistats" för anställning igen. Men, i det här fallet ska kritiken föras mot våra Högerpolitiker valt att prioritera annat än mänsklighet. Egoismen har fått ett rejält fotfäste bland våra politiker.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag förstår att personalen mår dåligt. Men i så fall måste det vara upp till dem att påpeka dessa horribla konsekvenser. Och om du, som du säger, svarlistats pga sådana påpekanden, är det ju något sjukt i hela organisationen

    SvaraRadera