tisdag 17 augusti 2010

Alliansen vill bara bygga 6 000 hyresrätter i Stockholm

"Alla vill inte köpa- bygg fler hyresrätter" är rubriken på ett debattinlägg i Aftonbladet" av moderaten Joakim Larsson. Nu låtsas moderaterna förstå att det inte går att alla äger sin bostad. Men rubriken på artikeln kunde lika gärna vara "Vi vill bygga 15 000 bostäder - bara 6 000 blir hyresrätter. Det är möjligt att det är en ökning ur moderaternas perspektiv, men knappast ur medborgarnas. Dessutom förordar de mer utförsäljningar i förorterna. Hittills har det bara handlat om de attraktiva närförorterna.
Om man åtminstone sålde dem till marknadspriser (det är märkligt att marknaden bara åberopas när fungerande statliga monopol plottras bort till femtielva aktörer till suboptimerade priser). Nej, här är det viktigt att den hyresgäst som råkar inneha lägenheten för tillfället får chansen att göra ett klipp. Så fort vederbörande har köpt sin lägenhet stiger värdet minst en tredjedel.
Nu vill dessutom Mats Odell att det ska finnas ägarlägenheter i hyreshusen. Vem ska sköta själva huset då? Ska det tas ut på övrigas hyror? Ännu ett område där alliansen skapat total lekstuga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar