torsdag 22 juli 2010

Sjung och idrotta inte med Israel

Israel har åter dödat palestinier och rivit deras hus. Egentligen är ju det ingen nyhet, men ändå bra att det uppmärksammas som i webbklippet i SvD.
Det är ju helt uppenbart att israelerna inte är det minsta intresserade av någon fredsuppgörelse och de skrattar väl hela vägen hem från varje nytt möte med en amerikansk president.
Det måste till en radikal bojkott av Israel för att få dem att inse att omvärlden inte accepterar deras omoraliska och kriminella handlande. Om nu den politiska omvärlden verkligen bryr sig, vilket man ibland tvekar om. Hur många resolutioner från FN m fl kan man strunta i utan konsekvenser?
Israel har i sin stilla nåd lovat begränsa användningen av vit fosfor (alltså inte sluta använda det trots att det är förbjudet enligt Genevekonventionen). Istället hänvisar man hela tiden till raketbeskjutningarna från palestinska sidan. Ja, vad väntar man sig efter drygt 40 års ockupation? (Sen kan man i och för sig fråga sig om Hamas är särskilt intresserade av fred heller, men ju värre Israel beter sig, desto större förtroende får Hamas).
Börja nu direkt med en kulturell och sportslig bojkott. Inget Israel i schlagerfestivalen eller på världens idrottsgalor. Det ser vi fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar