tisdag 20 juli 2010

Östermalmsfamilj behöver RUT för att gå på bio

Idag slår DN ett slag för RUT-avdraget med en stort uppslagen artikel om att "många" nu utnyttjar RUT och att det är en boom för RUT-avdrag för barnflickor. Explosivt menar DN när 8,4 procent i Danderyd (som har de högsta siffrorna) utnyttjar RUT.
Det mest absurda är dock den familj de intervjuar som exempel på denna "trend" som de kallar det. En tvåbarnsfamilj i en stor Östermalmslägenhet från sekelskiftet som den beskrivs. Båda arbetar med marknadsföring, han i Norrköping. Jobben kräver resor och att de ständigt är nåbara. Jaha, men varför ska jag och andra skattebetalare vara med och bidra till deras livsstil och privata val de gjort i livet?
"- Utan RUT-avdraget skulle det kosta oss 900 kr att gå på bio. Det klarar vi inte" säger mamman i faniljen.
Det måste vara ett skämt. Barnen är 4 och 2, bio är väl knappast aktuellt ännu och vilka filmer har sådana priser? Och hur många föräldrar måste gå på bio när barnen är små?
Detta bekräftar ju bara att det är människor som vill ha kakan och äta den och som dessutom inte vill betala för den, som vill ha RUT-avdrag. Jag har inte minsta lust att subventionera den här livsstilen.

1 kommentar:

  1. De kanske har någon mycket exklusiv biograf på Östermalm, så att de slipper beblanda sig med proletariatet?

    SvaraRadera