tisdag 25 maj 2010

Varför inget klotter på reklamen?

En sak som alltid förvånat mig är att stans klottermarodörer aldrig klottrar på reklamaffischer och skyltar. Är de kommersiella budskapen heliga för dessa annars så hämningslösa miljöförstörare? Det klottras ju inte bara på hus och stolpar, utan också på berg, stenar och träd. Om det åtminstone stod något vettigt, fanns ett budskap i kladdet, men det är bara fult och förslummar omgivningen.
Annars inbjuder ju reklamen till att kommenteras. Det kunde ju bli riktigt interaktivt med kunderna. Då kunde ju dessutom allt miljöstörande i omgivningen samlas på ett ställe.
En del säger att "bara vi kan få särskilda graffitiväggar" så skulle det klottras mindre. Fan tro´t. Det finns ingen som helst konstnärlig ambition hos dessa klotternissar, de skulle bara kladda över andras kanske mer seriösa försök på en sådan vägg. I Farsta fanns en gång några vackra målningar i betongundergången under tunnelbanan som gjordes gemensamt av traktens ungdomar. Det höll i sig några år, men sedan började klottrare att förstöra målningarna. Det är vad som kommer att hända också med särskilda graffitiväggar.
Klotter verkar förbli ett för stockholmarna svindyrt gissel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar