torsdag 8 april 2010

Vi behöver ett "vänsterexperiment"

På Politikerbloggen ställer Fredrik Reinfeldt följande tre frågor till Mona Sahlin:

1. Vänsterexperimentet vill göra det mindre lönsamt att arbeta, dyrare att anställa och svårare att vara företagare. Hur ger en urholkad arbetslinje fler jobb?

2. Vänsterexperimentets skattepolitik riskerar att allvarligt skada Sveriges ekonomi. Vad händer med arbetslösheten, tillväxten och räntorna om skattechocken blir verklighet?

3. Vänsterexperimentet vill montera ned kunskapslinjen i den svenska skolan. På vilket sätt hjälper minskade kunskaper i skolan dagens unga till en bättre framtid?


Mona Sahlin kan svara att "vänsterexperimentet" har gjort budgetar i 12 år, fick fler i jobb efter den borgerliga 90-talskrisen och hade en av Europas mest stabila ekonomier. Allt det där är borta nu.

Inte nog med att de rika fått så mycket mer pengar efter alla skattesänkningar. De vill dessutom ha av den gemensamma kakan för att få hjälp med städning hemma. Och arbetslinjen gäller tydligen inte fullt friska småbarnsföräldrar som får betalt för att vara hemma, medan sjuka och arbetslösa hänvisas till socialen.

Tyvärr förstörde Göran Persson skolan med sin kommunalisering och den borgerliga idén med s k friskolor. Detta skolsystem höjs ju till skyarna av alliansen, samtidigt som lekstugor pågår i ett antal sådana skolor, med distansundervisning, obehöriga lärare som är billigare (så att mer pengar kan gå till vinst), där man kan välja mellan engelska C eller boll- och racketspel och betygen väger lika tungt. På vilket sätt ökar detta kunskapen hos eleverna?

Nej, det är verkligen dags för ett "vänsterexperiment" igen.

2 kommentarer:

  1. Fredrik Reinfeldt anser sig redan vara en landsfader som styrt Sverige i många decennier. Vi har ju med färska exempel från t ex Island, Irland och Lettland sett vart Fredrik Reinfeldts högerexperiment leder.

    SvaraRadera
  2. Ja, man fasar för hur vi skulle ligga till med euro.

    SvaraRadera