onsdag 14 april 2010

Kan man lita på socialdemokraterna?

Idag stod några oroande notiser i DNs pappersupplaga. Carin Jämtin, socialdemokraternas utmanare om finansborgarrådsposten, påstås ha sagt att om SD blir vågmästare i Stockholm, kan hon tänka sig att samabeta med moderaterna. Sten Nordin instämmer. Han säger att man inte vill göra sig beroende av en människosyn man inte delar.
Man kan dock fråga sig om Carin Jämtin och i förlängningen S kan tänka sig att samarbeta med moderaterna med tanke på den människosyn den moderata politiken gett uttryck för.
Och sossarnas kandidat till finanslandstingsråd ger löftet: - Det blir ingen höjd skatt i landstinget i Stockholm om vi vinner valet, säger Illja Batljan. Andra citat från denne man är "Privata entreprenörer är inget problem och inte vinst heller. Jag älskar vinst".
Självklart ska inte skatten höjas om det inte är nödvändigt. Risken är dock att det är nödvändigt efter alliansens härjningar. De här signalerna från socialdemokraterna känns mycket oroande. Ytterligare ett tecken på att de tror mer på borgerlig politik än en konsekvent vänsterpolitik. Och ytterligare ett skäl att mobilisera vänsterfalangen inom de rödgröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar